Beoordeeld met 8.0 / 10
Van werkplaats naar jouw huis
Volledig maatwerk tafels
Eerste bos bloemen is van mij!
Menu
0

Opleiding voor meubelmaker

Op de vraag welk kado ik voor mijn 18e verjaardag wilde hebben, wist ik niet zo snel een antwoord te geven. Ik was toen nog ontzettend druk met mijn opleiding voor meubelmaker op het Hout & Meubileringscollege in Rotterdam en had nog geen vaste plannen voor de toekomst. Mijn antwoord: "geef maar een stuk gereedschap, dat komt altijd wel van pas". Achteraf bleek dat dit dé start voor mij was als zelfstandig ondernemer. Vanaf toen begon voor mij het investeren in mijn eigen zaak, wat me heeft geleid tot nu: de mogelijkheid om prachtige producten te kunnen maken en leveren.

Mijn eigen werkplaats

Bij een aannemer in de buurt mocht ik een gedeelte werkplaats gebruiken om mijn eigen bedrijf op te starten, en niet veel later kwam de eerste klus binnen. Met de kennis die ik op het Hout & Meubileringscollege in Rotterdam had opgedaan, ging ik aan de slag om een tafelblad te maken. Helaas pakte het anders uit dan dat ik had gedacht. Na een week bleek het tafelblad krom te zijn getrokken. Wat nu? Er zat niets anders op dan de klant eerlijk op de hoogte te brengen. Zij kozen ervoor een andere meubelmaker te vragen. Ondertussen begon bij mij de vraag op te komen: "Is dit nou wel zo leuk voor jezelf werken?". Maar van fouten kunnen we ook leren. 

In diezelfde week kreeg ik een nieuwe klus aangeboden. Deze opdracht heb ik met beide handen aangepakt en leverde ik naar tevredenheid van de klant af. Vanaf toen bleven de aanvragen voor maatwerk binnenstromen. Mond tot mond reclame is de beste reclame die je kunt hebben! Op mijn 19e leverde ik mijn eerste maatwerk keuken en in datzelfde jaar mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen voor ondernemend meubelmaker, yes!

Onstaan van Koopjetafel.nl

Regelmatig kreeg ik ook de vraag om een tafel te maken. Omdat ik druk was met andere maatwerk projecten ging ik op zoek naar bestaande tafels op websites, om die te leveren aan de klanten. Als meubelmaker heb ik veel kennis opgedaan over hout en constructies, maar de websites gaven mij geen duidelijk beeld van het product. Begrijpelijk dat de klant ook door de bomen het bos niet meer kan zien! Ik ben me in de wereld van tafels gaan verdiepen en heb besloten om zelf tafels online te verkopen. Ik bied meer informatie dan alleen de afmeting van een tafel. Want het is ook belangrijk om te weten hoeveel mensen er aan een tafel van 2.40 meter lang kunnen zitten. En wat betekent het als de tafelpoten 'gepoedercoated 'zijn? De antwoorden van o.a. deze vragen vind je op de productpagina of licht ik je graag persoonlijk toe.

Bekijk de webshop

Aan het laden...
Iets niet helemaal duidelijk? Kom in contact! 06 481 864 86 info@koopjetafel.nl Vul ons contactformulier in
Contact